Posted on

3D bestaat al vanaf 1922!

“De eerste anaglyph film werd geproduceerd in 1915 en in 1922 werd de eerste 3D-film aan het publiek vertoond, namelijk de film The Power of Love. In 1935 werd de eerste 3D-kleurenfilm geproduceerd.” –http://3dtelevisie.info/3d-geschiedenis

Hieruit kunnen we afleiden dat 3D-cinema niet alleen van onze tijd was. Na meer onderzoek kwam ik erop uit dat er in die tijd nog niet genoeg publiek was voor zo’n films en dat het natuurlijk ook de kwaliteit van nu niet bevat. Laat ons zeggen dat er toen nog geen ‘vraag’ naar was.

Bij ons kwam het ‘3D’ op met de film ‘Avatar’ die een gigantisch succes was. Nu proberen ze alles in 3D te krijgen. Laptop’s, PC’s, Console’s (Nintendo DS) en er zijn zelfs al ontwerpen van een 3D-printer! Maar dat is een compleet ander onderwerp.

Alle informatie/reactie is welkom

Advertisements

About vanheckekoen

Student at KHBO (Belgium) Academical Bachlor, Industrial Engineer - Year One -

2 responses to “3D bestaat al vanaf 1922!

  1. 3D is inderdaad een toffe ervaring om eens meegemaakt te hebben, maar ik vind dat het nog niet genoeg geoptimaliseerd is om er al in te investeren. Volgens mij is het nu nog te vroeg om een 3D computer/tv aan te kopen. Het kost te veel en ik vind dat een 2D beeld veel scherper is dan een 3D beeld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s